Karneval u Veneciji uz pojačane mere bezbednosti

Hiljade ljudi prisustvovalo je svečanom otvaranju karnevala u Veneciji na Trgu Svetog Marka, uz dodatne mere bezbednosti koje su vlasti uvele strepeći od terorističkih napada i seksualnog nasilja kakvo se dogodilo nad ženama u novogodišnjoj noći u Kelnu.

Karneval je otvoren dvočasovnim programom kod kanala Kanaređo i trajaće do 9. februara.

Vlasti Venecije pojačale su mere bezbednosti širom grada, uključujući povećan broj policijskih patrola, i tajnih i uniformisanih policajaca, odbacujući, međutim, predlog da se učesnicima karnevala zabrani da nose maske.

Ljubitelji karnevala u Veneciji tradicionalno šetaju gradom pokazujući svoje raskošne kostime, kao i ukrašene i ručno oslikane maske.

Šef policije u Veneciji Anđelo Sana irekao je da je rasprava o maskama razmatrana "balansirano i s pažnjom", jer su maske sinonim za karneval, dodajući da je teško organizovati ovu manifestaciju bez njih.

Prema njegovim rečima, na pojedinim mestima u Veneciji proveravaće se identitet učesnika, a na Trgu Svetog Marka, kao i u drugim delovima grada, biće raspoređeni pripadnici snaga bezbednosti koji će nadgledati šetnju posetilaca.

Kako je ranije saopšteno, vlasti su razradile i planove evakuacije učesnika karnevala u slučaju opasnosti.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.