VIDEO: Drugu noć zaredom protesti u predgrađu Stokholma, ulice u plamenu

Nasilni protesti održani su drugu noć za redom u predgrađu Stokholma u kojem živi brojni imigranti.

Demonstranti su zapalili vozila i gađali kamenicama policiju i pripadnike službe za vanredne situacije.

U noći između četvrtka i petka policija je patrolirala predgrađem gde živi velika sirijska i jermenska dijaspora, kao i odnedavno iračke izbeglice, kada je jedna kamenica pogodila zadnje staklo na automobilu.

Kada su policajci krenuli u potragu za počiniocima, demonstranti su zapalili gume na mostu i benzinom prelili nekoliko automobila koje su potom i zapalili.

U petak uveče policajci su se ponovo sukobili sa meštanima ovog stokholmskog predgrađa.

Pošto švedski zakon zabranjuje policiji da beleži nacionalnost i poreklo počinilaca, identitet izgrednika verovatno neće biti otkriven.

Autor: Tanjug

  • Vlado

    29.03.2016 08:13
    A Evropski političari još traže toleranciju prema njima. Šta da tolerišemo, njihove zločine? Nije diskriminacija kada se ne toleriše zločine nekog naroda. Ne treba zaboraviti odakle su došli, gde im je nasilje bila svakodnevnica. Takvi nikada neće da se promene, a Evropi takvi ne trebaju..
  • Nikola

    27.03.2016 16:13
    Ta, nije u redu
    Ta ovo zbilja nema smisla. Ugostis ih, nahranis i napojis i tako se bahate. Ovo me bas uznemirava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet