FOTO: Grafit Trampa i Putina koji se ljube u usta uzburkao javnost

Ulični grafit u Viljnusu koji prikazuje poljubac najverovatnijeg republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina, preplavio je društvene mreže u Litvaniji, svedočeći istovremeno o zabrinutosti javnosti u ovoj baltičkoj zemlji zbog prijateljskog odnosa Trampa prema Moskvi.

Slika je aluzija na poznatu fotografiju iz 1979. godine na kojoj se tadašnji sovjetski lider Leonid Brežnjev ljubi sa svojim saveznikom i predsednikom Istočne Nemačke Erihom Honekerom. "Bratski poljubac" između dva komunistička lidera iz perioda hladnog rata ovekovečen je svojevremeno i na poznatom grafitu na Berlinskom zidu.

"Izgleda da imamo novi hladni rat, a Amerika će možda imati predsednika koji želi prijateljstvo sa Rusijom", rekao je Dominikas Cekauskas koji je naručio ogromni mural na zidu svog restorana. Između ova dva "heroja" (Putina i Trampa), kaže on, postoji mnogo sličnosti - "obojica imaju veliki ego i zabavno je gledati kako se dobro slažu".

I dok su odnosi Vašingtona i Moskve zategnuti već godinama, Tramp je u par navrata branio Putina nazivajući ga "snažnim liderom", dok je ruski predsednik Trampa opisao kao "nesumnjivo talentovanog".

Kestutis Girnius, profesor sa Instituta za međunarodne odnose i politiku kaže da "ovi grafiti u Vilnjusu pokazuju strah nekih Litvanaca da bi Donald Tramp verovatno mogao da se dodvorava Vladimiru Putinu i da bude ravnodušan prema bezbednosnim strahovima Litvanije".

  • zivan

    14.05.2016 06:10
    Neosnovano je i neukusno je asocirati na pederastiju kada su u pitanju uspessni ssvaleri; Tramp je osvajacc lepojki iz miljea svetskog dzet- seta, Putin, pak, ssarmira duplo mladje zzenske...
  • MMIROSLAV49

    13.05.2016 17:52
    Obama je sve lepo pričao a kad su ga izabrali on isto kao i belci pre njega.
    Samo da ona Klintonka ne pobedi. Nismo zaboravili kako nas je njen husbend nalupao.
  • Branko

    13.05.2016 16:26
    Uzas
    Zamislite toga litvanskog uzasa da Amerika dobije predsednika "koji zeli prijateljstvo sa Rusijom" umesto da je mrzi kao i oni, kao sto i treba da bude!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.