VIDEO: Objavili snimak silovanja tinejdžerke

Brazilska policija traga za više od 30 osumnjičenih za silovanje tinejdžerke u Rio de Ženeiru, koji su snimili napad i snimak postavili na društvene mreže.

Devojčica (16) drogirana je po dolasku u stan svog dečka i probudila se kasnije u drugoj kući okružena muškarcima. Policija je izdala naloge za hapšenje napadača, uključujući i njenog momka.

Stravičan napad šokirao je javnost i izazvao je kampanju na društvenim mrežama protiv "kulture silovanja" u Brazilu.

BBC navodi da se napad najverovatnije dogodio prošlog vikenda u siromašnom predgrađu na zapadu brazilske prestonice.

Tinejdžerka je rekla policiji da se prošle nedelje probudila povređena na nepoznatoj lokaciji i da je uspela da se vrati svojoj kući. Ona je saznala za silovanje tek nekoliko dana kasnije kada su napadači objavili snimak napada na Tviteru.

Korisnici društvene mreže masovno su delili snimak napada u trajanju od 40 sekundi, pre nego što su administratori zatvorili naloge.

Organizatori kampanje protiv silovanja na internetu pozvali su građane da se odazovu masovnim demonstracijama koje su najavljene za naredne dane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.