Prijavljeno masovno seksualno zlostavljanje u Švedskoj

Sedam meseci od novogodišnje noći u Kelnu, kada se dogodilo masovno seksualno uznemiravanje žena, problema s takvim napadima ima i Švedska.
Poslednjih nekoliko dana prijavljeno je nekoliko slučajeva napastvovanja na festivalima, a glavni osumnjičeni su imigranti. Švedska policija objavila je da istražuje tvrdnje da su napadi povezani s izbeglicama.
 
Zabeležene su 32 prijave na trodnevnom festivalu u Karlstadu, gradu otprilike 300 kilometara udaljenom od Stokholma. Najmlađa žrtva seksualnog uznemiravanja navodno ima 12 godina. Identifikovano je sedam muškaraca koji sada čekaju da budu ispitani, rekao je policijski inspektor Leif Najstrom.
 
I u Norčepingu policija istražuje nekoliko optužbi za silovanje, te nekoliko desetina seksualnih napada koji su se dogodili na festivalu Bravalla, za koje su takođe osumnjičeni stranci. Švedski premijer je celu situaciju nazvao "totalno neprihvatljivom" i policiju pozvao na detaljnu istragu. 
 
Na jednom festivalu u Danskoj takođe je prijavljeno pet slučajeva seksualnog uznemiravanja, ali je policija saopštila kako to nije ništa neuobičajeno za takve festivale.
  • Boki

    06.07.2016 19:47
    Vrednosti zapada? Urnisati bombama milione ljudi, pobiti 100000 dece i zena i onda ih ostaviti u ocaju. Ovo je bumerang koji se vratio tim njihovim vrednostima i uvodjenjem demokratije bombama.

    Ne kazem da je u redu ali znam da su Svedjani poprilicno ksenofobicni, ranija medijska preuvelicavanja samo su doprinela da se odmah upre prst u izbeglice. U svim severnim zemljama problem silovanja je postojao i mnogo pre izbeglica. U UK u ruralnim delovima zemlje svaka druga zena je silovana. U Svedskoj je 2014 bilo 6700 silovanja.

    Pre paljbe po izbeglicama i usmeravanju novog talasa zla i mrznje na te ljude treba reci da li je toga uopste bilo i kazniti pojedince.
  • nsns

    06.07.2016 13:56
    resenje za ovakve situacije je deportacija odmah svih koji ne prihvataju vrednosti zapada
    znaci NAPOLJE ODMAH hidzabima maramama serijatskim sudovima
    nema to u evropi
  • JU-JU!

    06.07.2016 13:42
    Ma, to treba samo razjasniti prava čoveka i malo porazgovarati sa zlostavljačima.
    prevaspitati i rešen problem. Je'l da?
    Ako i nekog ubiju, ma, da, treba saosećati sa zločincom, a za žrtvu samo ono čuveno zgražavanje od 3 dana i "Ju, Ju!" komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet