Pastor: Protiv briselske politike naseljavanja i za hrišćansku Evropu

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor obećao je u ime čelnika partija mađarske nacionalne manjine u zemljama Karpatskog bazena da će učiniti sve da se mobilišu glasači, dvojni državljani da 2. oktobra izađu na referendum kojim Mađarska želi da odbaci preporuke Evropske unije za prihvat izbeglica i migranata.
"Svi mi imamo pravo da odlučimo s kim i na koji način hoćemo da živimo i ne mogu nam se nametnuti odluke koje ne prihvatamo. Na prvi pogled, referendum je unutrašnja stvar Mađarske, ali pošto smo jedna nacija, unutrašnja stvar Mađarske je stvar svih nas", rekao je Pastor a prenela mađarska državna novinska agencija MTI.
 
Dodao je da su zbog toga čelnici mađarskih partija u Karpatskom basenu "obavezni da mobilišu" svoje zajednice za učešće na referendumu i da ih pozivaju na to da 2. oktobra "odbace briselsku politiku naseljavanja".
 
Ištvan Pastor je i u ime ostalih partijskih čelnika iz Karpatskog basena rekao da je pomenuta zajednička izjava zauzimanje vrednosnog stava, jer se svi potpisnici zalažu za opstanak Evrope "sa hrišćanskim korenima" i odbacuju osporavanje suvereniteta država.
 
Na skupu na Balvanjoškom slobodnom univerzitetu u Transilvaniji, osim predstavnika mađarske vlade i vladajućeg Fidesa, učestvovali su i predstavnici SVM-a, Zakarpatskog mađarskog kulturnog saveza, Demokratske zajednice Mađara u Hrvatskoj, Partije mađarske zajednice iz Slovačke, Erdeljske mađarske narodne partije i Mađarske građanske partije iz Rumunije i Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji, preneo je portal Vojvodina danas (www.vajma.info).
  • GRADJANKA

    24.07.2016 10:22
    MIGRANTI
    I ja bih, da sam izvadila dvojno drzavljanstvo, jer imam na njega pravo, glasala protiv migranata. Ja sam iz starosedelacke, srpske vojvodanske porodice, moji su u Vojvodini 320 godina i dalje smo Srbi, pravoslavci. U Vojvodini je uvek, bez obzira ko je na vlasti vladala verska tolerancija i zajedno su nedeljom i praznikom zvonila zvona i na pravoslavnim i na katolickim i protestantskim crkvama. I niko nije dirao nikoga. Dolaskom izbeglica, dosla bi jedna sasvim nova, muslimanska kultura, dosao bi jedan novi svet, koji sa nama ne deli nikakve ni verske, ni kulturoloske tradicije. Pa vidite kako smo prosli na Kosovu, svi Albanci imaju mnogo dece. Narod koji je u doba Nemanjica bio mala manjina, sada je na Kosovu ZASTUPLJEN SA VISE OD 95 POSTO. Treba li nam to u celoj Evropi? Da Evropa postane deo velike muslimanske kulture? Pa selimo li se mi u Kuvajt, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Emirate, da li bi nas, uopste, i primili, kada bi i hteli da se selimo? Gde su nase izbeglice bezale? U Srbiju i u hriscanske zemlje, niko nije pobegao u Alzir i Maroko. Vec sada u Evropi ima oko 50 miliona muslimana, od kojih se vecina nije uopste uklopila. Zive u getima, postuju serijatsko pravo doneto iz Azije. Ovo je Evropa, nije ni Azija, ni Afrika.
  • Zoki021

    23.07.2016 21:59
    sendvič
    Sećaš li se ti sendvič politike? E,sada se za to zalažeš!!
  • antifa

    23.07.2016 21:55
    Ostavka!
    Nedopustivo je da nakon ovakve izjave kojom siri rasnu, etnicku i versku mrznju i dalje ostane na funkciji u skupstini Vojvodine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.