VIDEO: U Kninu zapalili zastavu Srbije i pevali ustaške pesme

Grupa građana koji su u Kninu uz pesme Marka Perkovića Tompsona proslavljali 21 godinu od operacije "Oluja" zapalila je srpsku zastavu, prenosi Index.hr.

Portal je objavio i snimak ovog incidenta, na kojem se vidi grupa muškaraca golih do pojasa, od kojih je jedan neuspešno pokušavao da zapali srpsku zastavu, posle čega mu je u pomoć priskočio neko sa bakljom.

Zastava je planula, a to je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Ranije je desetak muškaraca u crnim majicama prošlo u koloni Kninom uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni". Policija nije reagovala, a prisutni građani su aplaudirali.

Ministar kulture Hrvatske u tehničkom mandatu, Zlatko Hasanbegović, pozvao je danas mlade Hrvate da ne ističu ustaške simbole tokom proslave 21. godišnjice Oluje u Kninu.

  • pi-ro

    05.08.2016 20:06
    Uopste se nisam potresao sto su neki dilberi zapalili Nedicevu kic zastavu. I ja bih je zapalio no ne mogu ruke da prljam.
  • Neko

    05.08.2016 19:11
    Da zaključimo - nisu (samo) Srbi krivi za izazivanje rata. Ali ga jesu izgubili. I to je to. 200.000 izbeglih nesrećnika je tome dokaz, a kao da niko ne želi da ga vidi i celu priču spinuje do besvesti. Dakle, imamo surovu činjenicu sa kojom se treba pomiriti, priznati samom sebi da nisi bio jači, da zato drugi piše istoriju i nastaviti dalje. Čini se jako teško a zapravo je vrlo lako.
  • Mamasita

    05.08.2016 18:50
    Par budala tamo, par budala ovde...to nije problem, bilo ih je i uvek ce ih biti. Zastava isto tako, ali ako se pocnu primati svi oni nezadovljni i nesposobni da se realizuju u "normalnom" zivotu..e onda je sve moguce...Da li smo nesto naucili i da li mozemo da zamislimo neki novi rat na ovim prostorima? Ukoliko je odgovor ne i da, onda se ja cudim svima koji se cude a glasali su za ekipu koja vec ima ratnog iskustva i jos vece pretenzije ka moci. Koliko generacija treba da unistimo nasim uvek pogresnim ponasanjem i sedenjem na nekoliko stolica? Puni ponosa i dostojanstva ali samo kad smo na sigurnom. Pola "nase vojske" koja je "branila" nasu nejasnu politku u Hrvatskoj nakon raspada Jugoslavije se teturala pijana po rovovima i selima, radeci najstrasnije zlocine, koje sad odjednom u Srbiji vise niko ni ne pominje. Nismo mi ni malo bolji od istih takvih u Hrvatskoj ali oni bar znaju zasto su se borili. Da li mi znamo za sta cemo se boriti u sledecem ratu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.