Snouden je dobro, misteriozni tvit je "okidač"

Nakon što je bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden napisao na svom Tviter nalogu šifrovanu poruku od 64 karaktera, što je izazvalo zabrinutost da je uhvaćen ili ubijen, novinar "Intersepta" Glen Grinvald koji je u poslednje vreme intenzivno radio sa tim uzbunjivačem, tvitovao je kratko da je Snouden "dobro".

"Sputnjik" navodi da je Grinvoldova poruka usledila nakon dva misteriozna Snoudenova tvita.

Prvi tvit bio je onaj u kojem je pisalo „"Vreme je“" sa pozivom svojim bivšim kolegama iz NSA da kontaktiraju novinara koji pokriva čitavu priču o Snoudenovom radu za američku obaveštajnu službu i okolnosti koje su ga navele da se uključi u najveće „curenje“ dokumenata u američkoj istoriji.

Drugi tvit bila je misteriozna poruka od 64 karaktera. Snouden je ranije objavio da je poslao šifrovana dokumenta određenim novinarima i saradnicima, u slučaju da mu se nešto dogodi. Briga za život tog uzbunjivača usledila je nakon neočekivanog ukidanja nekoliko velikih torent sajtova bez upozorenja nekoliko minuta nakon emitovanja Snoudenove misteriozne poruke.

"Sputnjik" navodi da je objavu Grinvalda potvrdio novinar Barton Gelman, koji je rekao da "„svako ko traži dokaz da li smo Edvard Snouden i ja živi neka duboko udahne"“ i dodao da su „neke poruke privatne“, aludirajući na misterioznu Snoudenovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet