Globalno zagrevanje povećalo zaraze koje se prenose vodom

Rezultati novog istraživanja ukazuju na povezanost globalnog zagrevanja i trovanja hranom i drugih zaraza koje se prenose vodom.

Desetak vrsta bakterija vibrio uzrok su bolesti kod ljudi koji jedu sirovu ili nedovoljno termički obrađenu morsku hranu posebno ostrige, ili piju ili plivaju u prljavoj vodi.

Autor istraživanja Rita Kolvel s Univerziteta Merilend izjavila je da su istraživači posredno povezali klimatske promene s većim brojem bolesti od te bakterije. Koristeći DNK, 50 godina stare podatke o planktonu, temperaturama vode i izveštaje o bolestima, studija pokazuje sveobuhvatniju povezanost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet