I Velika Britanija gradi zid protiv migranata

Kako bi sprečila migrante da iz francuske luke Kale prelaze na njenu teritoriju, Velika Britanija planira da izgradi zid.

Zid će se graditi u saradnji sa francuskim vlastima i predstavlja još jedan pokušaj da se zaustave ilegalni migranti, ali i sve veća materijalna šteta po teretni saobraćaj Engleske sa Evropom.

Svi kamioni koji moraju da se u Kaleu zaustave radi ulaska u Evrotunel ili da prenoće na parkingu, već mesecima su meta pokušaja migranata da se ukrcaju u tovarni prostor ili da obiju kamione i ukradu robu. Francuske i britanske vlasti su prvo podigle ogradu, ali su posle brojnih upada kroz nju zaključile da je potrebno nešto čvršće.

"Zid će biti visok četiri metra, dug jedan kilometar i pružaće se duž kraja glavnog puta do same luke. Koštaće oko dva miliona funti, a deo je znatno većeg paketa mera koje pripremamo sa Francuzima. Jednostavno, moramo da zaštitimo naše kamione od napada ili pokušaja ukrcavanja slepih putnika", rekao je Robert Gudvil, britanski ministar unutrašnjih poslova. Zid će obuhvatiti i parking za 200 kamiona koji moraju da prenoće u Kaleu. 

  • Y

    08.09.2016 10:38
    Pozdravlja vas...
    Viktor Orban.14
  • Zivan

    08.09.2016 09:12
    Possto je elika Britanija istupila iz EU, zid bi trebalo da ostane i kada prodje imigrantska navala na Evropu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.