Osnovci pronašli 550 evra u novčaniku i vratili sve

Trojica hercegnovskih osnovaca nedavno su pronašla novčanik pun para, nakon čega su odlučili da ga vrate vlasniku.

U novčaniku su se nalazili 450 evra i 100 evra, ali i lična dokumenta, tako da su prijatelji Igor Vujičić, Ela Popović i Stefan Perović veoma brzo pronašli vlasnika Veselina Bilbiju. Jedan od dečaka koji je pronašao novac, Stefan Perović, kaže da ni u deliću sekunde nije pomislio da ga zadrži.

"Imam telefon, bicikl, meni ne treba novac, želeo sam samo da moji drugari i ja vratimo novac čoveku kome pripada. Ela je uzela novčanik i odnela ga kući da kaže mami šta se dešava", poručuje ovaj mladić.

Igor je pogledao dokumenta, a onda se setio da u košarkaškoj ekipi imaju dečaka koji se takođe preziva Bilbija.

"Drugovi su mi rekli da nema šanse da je to neko njegov, zato što na dokumentima piše da je taj čovek iz Bosne, a ja sam se setio da je jednom sa našom ekipom na Zlatibor putovao i taj dečak i da i on ima bosanski pasoš. Kontaktirao sam s njim preko 'Fejsbuka', a on mi je rekao da je njegov tata izgubio novčanik, potvrdio je sumu novca i ime, pa sam se dogovorio sa Elom da se nađu, i njegov tata je preuzeo novčanik i pare", ispričao je Igor.

Veselin Bilbija kaže da kada izgubite poslednji cent očekivano je da ste očajni, ali pomirio sam se sa tim da sam izgubio novac i da treba ići dalje.

"Onda me je sin pozvao i rekao mi da su njegovi drugari našli novčanik. Zahvalan sam deci što su mi vratila novac, posebno roditelju koji skoro godinu nije primio platu, a podržao je decu da vrate sav novac i dokumenta. Koliko god da im se zahvalim bilo bi malo", priča Bilbija i ističe da veruje da bi i njegova deca postupila isto.

"Hteo sam da častim te mališane, ali oni nisu hteli ništa pa sam im kupio čokoladu. Zahvalio bih se i roditeljima koji su decu ovako vaspitali", zaključuje Bilbija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet