Uhapšeno 12 Indijaca jer nisu stajali tokom intoniranja himne

Policija u južnoj Indiji uhapsila je 12 ljudi, jer nisu stajali tokom intoniranja himne na međunarodnom filmskom festivalu.
Inspektor policije glavog grada države Kerala Anil Kumar rekao je danas da je 12 osoba uhapšeno u dva odvojena incidenta u Tiruvanantapuramu. Oni su uhapšeni u ponedeljak, a pušteni su uz kauciju.
 
Hapšenja su usledila nakon što je Vrhovni sud Indije prošlog meseca doneo odluku prema kojoj himna mora biti intonirana pre svake filmske projekcije u zemlji, i da publika mora da stoji.
 
Sud je saopštio da je cilj tog pravila podsticanje osećanja patriotizma.
 
U nedelju su desničarski aktivisti pretukli osmoro ljudi jer nisu stajali tokom izvođenja nacionalne himne u bioskopu u gradu Čenaj na jugu zemlje.
  • Miodrag

    13.12.2016 09:41
    Besmisao
    Niko, nikad i nigde ne treba da odgovara za nepoštovanje bilo kakve himne. "Poštovanje" himne je maltretiranje građana. Dosta više svrstavanje u podobne i nepodobne, uguravanja u nacionalne i druge torove. Vreme je za ukidanje država i granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet