Mladići napravili veliki kukasti krst usred Splita

Trojica maloletnika i dvojica 18-godišnjaka na splitskim Brdima u Hercegovačkoj ulici od granitnih kocki za izradu puteva složili su veliki kukasti krst, piše danas Index.hr.
Kako navode, svastika koju su napravili je "impozantnih dimenzija".
 
Index navodi da su građani oko 22 sata zvali policiju, ali da nisu primetili svastiku nego kako mladići uzimaju kocke s paleta.
 
Patrola je poslata zbog sumnje da se radi o vandalizmu, a onda su videli veliki kukasti krst od pet metara.
 
Mladići koji su bili u blizini, prvo su tvrdili da nemaju ništa sa svastikom, ali je onda u mobilnom telefonu jednog od njih pronađena fotografija kukastog krsta i svi su privedeni. Maloletnicima su pozvali roditelje u stanicu. Dvojica 18-godišnjaka su prijavljeni za prekršaj prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su trojica maloletnika i dalje u "proceduri" i za njih još nisu napisani optužni predlozi.
 
Zakon predviđa zatvorsku kaznu do 30 dana ili novčanu kaznu i to za one koji na javnom mestu izvođenjem, reprodukcijom pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remete javni red i mir.
  • Amos

    15.12.2016 14:18
    Uvek nužna simetrija
    Molim jugonostalgičare da se što pre jave, pronađu sličan slučaj u Srbiji i po običaju relativizuju ovaj događaj. Hvala!
  • Bl

    15.12.2016 12:16
    ..
    Hrvatska posla, kako se ne ugledaju malo na nase maloletnike koji pisu po celom gradu "smrt svima"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.