Političari u Indoneziji predložili zabranu alkohola

Grupa konzervativnih muslimanskih političara zahteva potpunu zabranu proizvodnje, distribucije i konzumiranja alkoholnih pića u Indoneziji.

Muslimanske stranke zauzimaju jednu trećinu parlamenta, ali nije isključeno da bi tu ideju mogle da podrže još neke konzervativnije stranke.

Indonezija je u rat protiv alkohola krenula 2015. godina kada je zabranjena prodaja piva u manjim prodavnicama. Navodno je tim potezom trebalo da se smanji ekspanzija alkoholnih pića iz "domaće radinosti" koja su često bila pogubna za konzumente.

Indonezija je stekla reputaciju jedne od liberalnijih muslimanskih zemalja, ali neki analitičari ističu da fundamentalizam prodire na velika vrata. Primer je i pokrajina Aceh gde se, za razliku od ostatka zemlje, još uvek primenjuje šerijatski zakon. Tamo je alkohol odavno zabranjen.

Inače, muslimanske stranke predlažu da se konzumiranje alkohola kažnjava s dve godine zatvora. Taj potencijalni zakon bi za tamošnji turizam bio poguban, pogotovo za Bali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.