Najmanje 25 mrtvih u eksploziji u Pakistanu

Broj mrtvih u eksploziji bombe na pijaci u severozapadnoj pakistanskoj plemenskoj zoni Kuram porastao je na 25 pošto su troje povređenih umrli tokom noći, rekao je danas jedan pakistanski državni zvaničnik.
Prema rečima tog zvaničnika, istraga je pokazala da je u bombaškom napadu upotrebljeno 12 kilograma eksploziva pomešanih sa čeličnim kuglicama.
 
Napad s dogodio juče u trenutku kada je bila puna pijaca u većinski šiitskom Parašinaru, glavnom gradu plemenske oblasti Kuram, blizu avganistanske bolnice. Još 50 povređenih u napadu i dalje je u bolnici, a neki su u kritičnom stanju. 
 
Odgovornost za napad preuzela je zabranjena sunitska militantna grupa Lašker e Džangvi, koja je i ranije napadala šiitsku manjinu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet