Tenzije u Podgorici: Poslanica puštena, uhapšen simpatizer Demokratskog fronta

Poslanica opozicionog Demokratskog fronta Marina Jočić koja je privedena u Centar bezbednosti u Podgorici je puštena.

"Pozvali su me da u svojstvu građana dam izjavu, a potom mi rekli da sam uhapšena i da po skraćenom postupku idem kod sudije za prekršaje. Nisam mogla da pristanem da budem uhapšena i pružila sam pasivni otpor prilikom privođenja u Sud za prekršaje", rekla je Jočić.

Ona je dodala da ju je do vozila nosilo nekoliko policajaca. Jočić je kazala da je privedena zbog incidenta u Skupštini gde je u sredu skidan imunitet poslanicima DF Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Ona je dodala da je opozicija kivna na članove administrativnog odbora Luiđa Škrelju i Martu Šćepanović koja je posebno vređala poslanike i lidere DF. Jočić je dodala da joj je sudija odložio suđenje za ponedeljak, preneo je portal CdM.

Crnogorska policija uhapsila je jednog simpatizera opozicionog Demokratskog fronta (DF) jer je pretio smrću specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, potvrđeno je sinoć iz policije. Novica Knežević, bivši pripadnik MUP-a, je na Fejsbuk profilu zapretio Katniću da će "proći kao Zoran Đinđić, a možda i kao Ivan Stambolić ako nastavi sa pokušajima hapšenja" poslanika DF Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Uhapšeni je osumnjičen za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, saopštila je policija i zadržala ga do saslušanja kod tužioca. Katnić je tražio od Skupštine Crne Gore da ukine imunitet poslanicima DF Mandiću i Kneževiću radi njihovog privođenja i vođenja postupka protiv njih zbog sumnje da su umešani u pokušaj terorizma na dan oktobarskih parlamentarnih izbora.

Skupština im je u sredu ukinula imunitet, posle čega je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izdao obavezujuće uputstvo specijalnom tužiocu Katniću sa stavom da privođenje poslanika nije potrebno.

  • Teča

    16.02.2017 10:53
    I ? Kakve su to "tenzije" ? Poslanica je privedena jer je UDARILA pesnicom drugu poslanicu, a simaptizer je priveden jer je pretio. Naravno da vam je to čudno kada živite u državi gde svako može da vam preti ili da vas udari nekažnjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet