SAD: Demokrate izabrale Pereza za lidera partije i čelnika opozicije

Američke demokrate su u drugom krugu glasanja za novog lidera stranke izabrale bivšeg ministra za rad Toma Pereza, koji ima zahtevan zadatak da obnovi partiju i bude na čelu opozicije republikanskom predsedniku Donaldu Trampu.
Demokrate nisu uspele da u prvom krugu glasanja izaberu novog lidera, ali su to učinile u drugom krugu.
 
Birali su između Pereza i Kita Elisona iz Minesote.
 
Izbori za novog lidera Nacionalnog komiteta Demokrata okupili su na stotine stranačkih zvaničnika, donatora i aktivista u Atlanti.
 
Perez je bio ministar rada u administraciji Baraka Obame, a u prvom krugu glasanja nedostajala su mu samo dva glasa da bi postao naslednik Hilari Klinton. Pereza je za novog lidera izabralo 427 članova stranke sa pravom glasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.