Erdogan: Nemci su nacisti

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je kritikovao nemačku vladu zbog zabranjivanja političkih skupova turske zajednice u toj zemlji.

"Nemačko, ti nemaš nikakve veze sa demokratijom i treba da znaš da se tvoji trenutni potezi ni po čemu ne razlikuju od onih iz nacističkog perioda", rekao je Erdogan.

Prethodno su ministri iz njegove vlade kritikovali "skandalozno ponašanje Nemaca".

Ministar pravosuđa Bekir Bozdag rekao je da je takvo ponašanje "fašističko". Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da će Turska nastaviti da održava skupove u Nemačkoj i Holandiji, uprkos protivljenju vlasti u tim zemljama, kako bi uticala na Turke koji žive u tim zemljama da podrže "jačanje moći predsednika" Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministri spoljnih poslova Turske i Nemačke sastaće se naredne sedmice nakon nesuglasica zbog zabrane i restrikcije turskih okupljanja u Nemačkoj.

  • turak

    05.03.2017 17:44
    Izgleda da se nemci nisu odazvali Erdoganovom pozivu u vezi sa spasavanjem turskog turizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet