Danska odbacila prijavu za ubijanje Jevreja

Danski vrhovni državni tužilac rekao je da dva starija Danca, od kojih jedan ima i švedski pasoš, ne mogu biti gonjeni za masovna ubistva Jevreja u Belorusiji tokom Drugog svetskog rata, jer ne postoje dokazi koji ih povezuju s tim ubistvima.
Tužilac Mohamad Asan je rekao da nije pronašao dokaze ni za aktivno ni za pasivno učešće u ubistvima, pošto je Centar Simon Vizental uložio žalbu na sličnu odluku danskog tužilaštva u novembru.
 
Centar Simon Vizental je 2015. tražio od danske policije da istraži slučaj, pošto je dansko ministarstvo pravde odbilo sličan zahtev.
 
Direktor Centra Efraim Zurof rekao je da veruje da protiv njih postoji jak slučaj jer su danski istoričari pronašli dokumenta koja pokazuju da su ti ljudi bili prisutni u logoru pod upravom š jedinica u kome je umrlo 1.400 Jevreja.
  • Мунгос

    21.03.2017 19:16
    Чак из Данске су ишли у Белорусију да убијају Јевреје. Као гастајбартери. Али зато је Данска данас прва на топ листи доброг живота у Европској Унији. И на топ листи културе наравно. И сви Данци су Антифа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.