Koprivnica: Lekari i sestre uče borilačke veštine

Nivo bezbednosti i zaštite pacijenata i osoblja bolnice u Koprivnici u Hrvatskoj prvi put se podiže na viši nivo, najavio je direktor Mato Devčić.
Koprivnica: Lekari i sestre uče borilačke veštine
Foto: Pixabay
Pet dosadašnjih bolničkih vatrogasaca već su putem obuke stekli uslove za obezbeđenje, a do kraja maja u bolnicu će se uvesti potpuno novi sistem videonadzora s 25 kamera. Sadašnji bolnički videonadzor je neadekvatan i tehnološki zastareo, a u novi sistem uložiće se oko 13.000 evra. 
 
"U vezi s nivoom bezbednosti utvrdili smo niz propusta i, između ostalog, dolazilo je do krađe bolničke opreme i imovine. Bolnica je otvorena i sporadično je kroz godine bilo i slučajeva teških krađa. Radilo se o osobama izvan bolnice koje bi došle, počinile nedelo i napustile bolnicu", rekao je Devčić.
 
Kamere neće biti postavljene unutar same bolnice, već na ulazima i drugim kritičnim mestima u bolničkom krugu, a petorica pripadnika obezbeđenja već su počeli da rade. Iako imaju dozvole za nošenje vatrenog oružja, ipak ga neće imati, no moći će da primene fizičku silu do dolaska policije.
 
Devčić je naveo i da je bilo slučajeva nasilja prema bolničkom osoblju, uglavnom na Odeljenju psihijatrije, zbog čega su tamošnji lekari, sestre i tehničari prošli obuku iz samoodbrane, koja je uključila i učenje metoda upotrebe snage za savladavanje agresivnih pacijenata kada je to nužno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.