Njujorški tužilac podneo ostavku zbog optužbi da je tukao žene

Tužilac američke države Njujork Erik Šnajderman podnosi ostavku, nekoliko sati nakon objavljivanja svedočenja njegovih partnerki koje ga optužuju za nasilje.
Njujorški tužilac podneo ostavku zbog optužbi da je tukao žene
Foto: Pixabay
Šnajderman optužbe odbacuje, ali navodi da ga sprečavaju da obavlja funkciju tužioca.
 
"Ove optužbe, iako nisu vezane za profesionalne aktivnosti, sprečavale bi me da vodim tužilaštvo u ovom kritičnom trenutku", navodi se u obrazloženju ostavke. 
 
Ostavka stupa na snagu u utorak uveče. 
 
Časopis "Njujorker" objavio je izjave četiri žene koje tvrde da ih je Šnajderman u prošlosti šamarao, davio i verbalno napadao. 
 
Šnajderman, demokrata i kritičar politike američkog predsednika Donalda Trampa, podržao je pokret #MeToo protiv seksualnog uznemiravanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.