Tokom protesta u Gazi 52 ubijenih i 1.200 ranjenih

Najmanje 52 Palestinaca su ubijena i 1.200 je ranjeno danas tokom protesta u Gazi, kod granice sa Izraelom, saopštili su zvaničnici novi zvanični bilans sukoba.
Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da se 116 osoba nalazi u kritičnom stanju. Kako se navodi u saopštenju, sukobi su izbili nekoliko sati pre najavljenog zvaničnog otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu, preseljene iz Tel Aviva.
 
Broj poginulih raste, a i medjunarodna osuda sukoba na granici u pojasu Gaze, posebno izraelske policijske vatre na nenaoružane demonstrante.
 
Hiljade Palestinaca okupile su se na više punktova oko granice. Grupe demonstranata pokušale su da se približe granici, gadjajući izraelske vojnike kamenicama, posle čega su izraelski vojnici otvorili vatru na Palestince.
 
Sudbina Jerusalima je duboko emotivno pitanje u središtu izraelsko-palestinskog konflikta. Dok izraelski lideri smatraju ujedinjeni Jerusalim večnom prestonicom Izraela koji ga je okupirao u ratu 1967. godine, Palestinci u njegovom istočnom delu, gde se nalaze sveta mesta muslimana, Jevreja i hrišćana, nameravaju da proglase glavni grad svoje buduće nezavisne države.
  • Posrška Izraelu!

    15.05.2018 09:09
    Bravo!
    Sa teroristima se ne pregovara!
  • Odin

    15.05.2018 08:55
    Ju
    Ne lupaj gluposti, istorijski ni jednom narodu nista ne pripada. Onaj ko ima najvece rakete pise pravila. Nemojte se varati za drugacije. Puca patka polovini Izraela za tu septicku jamu od grada. Jerusalem je star, raspao, smrdljiv i neodrziv kao i svaki mator grad. Postao je simbol za nesto sasvim levo i nema ovo nikakve veze kome nesto pripada po istorijskom pravu. Ovde se radi o tome ko ce sta da zgrabi.
  • Fašizam

    15.05.2018 08:36
    Izrael je jedna fašistička država i neće me niko ubediti da nije. Gomila odlika fašizma je stalno prisutna u toj državi ali ima apsolutnu podršku SAD i može im se.
    Obzirom na to kako je nastala i ko ju je tada nastanio prosto im se gleda kroz prste jer su propatili kao narod. Ovo naravno ne poričem ali su sada oni sami postali fašisti.
    A prethodni komentatori su u pravu, da mi tako nešto uradimo spreman bi bio nosač aviona u Mediteranu ili Jadranu za 2-3 dana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.