Haker osuđen zbog napada na Yahoo

Kanadski haker u Sjedinjenim Američkim Državama osuđen je na pet godina zatvora zbog optužbi za učešće u sajber napadima ruske obaveštajne službe na Yahoo.
Haker osuđen zbog napada na Yahoo
Foto: Pixabay
Sud u San Francisku Karimu Baratovom pored zatvora, odredio je i novčanu kaznu od 250.000 dolara.
 
Američko Ministarstvo pravde saopštilo je kako je 23-godišnji Baratov zbog optužbi za hakovanje i industrijsku špijunažu prošle godine izručen SAD. 
 
Američke vlasti su prošle godine pokrenule sudski postupak protiv četiri osobe, uključujući dva ruska obaveštajca zbog optužbi da su sajber napadima ukrali lične podatke o 500 miliona korisnika Yahoo-a.
 
Ruski državljani Dmitri Aleksandrovič Dokučaev, Igor Anatolijevič Suščin i Aleksej Aleksejevič, kao i državljanin Kazahstana i Kanade Karim Baratov ušli su u sistem Yahoo-a i ukrali lične podatke najmanje 500 miliona korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet