EU od jula uvodi carine na burbon i puter od kikirikija iz SAD

Evropska unija je saopštila da će od jula početi uvodjenje carine na uvoz američke robe, kao odgovor na odluku predsednika SAD Donalda Trampa da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope.
EU od jula uvodi carine na burbon i puter od kikirikija iz SAD
Foto: Pixabay
Potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič je danas rekao da bi lista američkih proizvoda na koje će biti uvedena carina trebalo da bude gotova ovog meseca i da će primena novih taksi početi od jula.
 
EU navodi da će uvesti carine na američku robu medju kojom su čelik, poljoprivredni proizvodi, "burbon", puter od kikirikija i sok od narandže.
 
Unija je prošle godine izvezla 5,5 miliona tona čelika u SAD. Evropski proizvodjači čelika zabrinuti su zbog gubitka pristupa tom tržištu, ali strahuju i da će čelik iz drugih zemalja preplaviti Evropu.
  • hahahah!

    06.06.2018 16:58
    da. u evropi svi se ubijaju zarad putera od kikirikija... to ce sigurno 'pogoditi' americke proizvodjace...
    (burbon je divna stvar ali ce garant mnogi preci na nesto drugo....)
    #uvestiporeznaplasticnadugmad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.