Dve osobe bez svesti blizu mesta gde su otrovani Skripalj i njegova ćerka

Nedaleko od mesta gde su otrovani bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka, nađene su dve osobe u kritičnom stanju zbog izlaganja nepoznatoj supstanci.
Dve osobe bez svesti blizu mesta gde su otrovani Skripalj i njegova ćerka
Foto: Pixabay
Te dve osobe prebačene su u bolnicu u Solsberiju u Engleskoj i trenutno dobijaju terapiju posle izlaganja nepoznatoj supstanci, saopštila je danas lokalna policija i dodala da je u pitanju ozbiljan incident.
 
Muškarac i žena od oko 40 godina pronađeni su u besvesnom stanju u subotu, 30. juna, ispred kuće u Amsberiju na jugu Engleske, oko deset kilometara od Solsberija gde su 4. marta Skripalj i njegova ćerka pronađeni takođe bez svesti. Policija je dodala da su pacijenti, čija imena nisu saopštena, u kritičnom stanju. 
 
Lokalne zdravstvene službe navele su da taj slučaj ne predstavlja rizik za zdravlje stanovništva. 
 
Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija bili su nedeljama u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom. London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja i navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe. 
 
Ta afera je izvala diplomatski krizu između Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je proteran veliki broj diplomata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.