Osam Bošnjaka osuđeno za ratne zločine

Osam Bošnjaka osuđeo je pred Sudom BiH na ukupno 60 godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim i hrvatskim civilima.
Osam Bošnjaka osuđeno za ratne zločine
Foto: Pixabay
Oni su osuđeni zbog zločina u logorima "Silos" u Tarčinu, Osnovnoj školi "9. maj" u Pazariću i magacinima kasarne "Krupa" u Zoviku, ali je ova prvostepena presuda izazvala veliko nezadovoljstvo preživelih.
 
Najviše kazne, po 10 godina zatvora, dobili su nekadašnji predsednik kriznog štaba i ratnog predsedništva opštine Hadžići Mustafa Đelilović i komandant Devete brdske brigade Armije BiH Nezir Kazić. 
 
Srpski logoraši su ogorčeni, jer smatraju da je visina kazne mala u odnosu na počinjene zločine, prenela je RTRS. 
 
"Ova presuda je bogu plakati. Ova presuda vodi narode opet u sukobe. Ja sam promenio sva tri logora i otac i majka su mi bili u logoru. Čak majka od 60 godina je bila pritvorena, gledao sam kako mi oca i brata prebijaju", ispričao je Zoran Aćimović, bivši logoraš u "Silosu". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.