Nemica i Francuz osuđeni na doživotni zatvor u Iraku zbog terorizma

Sud u Iraku osudio je Francuza i Nemicu na doživotnu kaznu zatvora, nakon što su proglašeni krivima za pripadnost Islamskoj državi.
Nemica i Francuz osuđeni na doživotni zatvor u Iraku zbog terorizma
Foto: Pixabay
Sudija Suhail Abdulah je u Centralnom krivičnom sudu saopštio presudu, prema kojoj se Francuz Lahsen Amar Gebuđ (55) i Nemica Nadija Rajner Herman (22) proglašavaju krivim za pridruživanje tvrdokornoj militantnoj grupi.
 
Hermanova je ranije osuđivana na godinu dana zatvora zbog ilegalnog ulaska u Irak. Oboje osuđenih imaju pravo žalbe na presudu.
 
U Iraku se vodi sudski postupak protiv nekoliko stotina ljudi, od kojih su mnogi stranci i koji su osumnjičeni za pripadnost Islamskoj državi. 
 
Islamska država zauzela je 2014. godine trećinu teritorije Iraka, ali je prošle godine pretrpela velike poraze u zemlji i u susednoj Siriji. Iračke vlasti proglasile su pobedu nad Islamskom državom u decembru prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet