Australija dostigla rekordnih 25 miliona stanovnika

Broj stanovnika Australije dostigao je rekordnih 25 miliona, skoro deceniju pre predviđenog roka, budući da ta zemlja privlači stotine hiljada migranata svake godine, pokazali su najnoviji podaci vlade u Kanberi.
Australija dostigla rekordnih 25 miliona stanovnika
Foto: Pixabay
Prema tim podacima, svakog minuta jedna osoba stigne u Australiju, što podstiče potražnju - od kuća do automobila, škola i bolnica, čime se jača bogatstvo zemlje.
 
Australijski Biro za statistiku predviđa da će za tri godine broj stanovnika dostići 26 miliona.
 
Kako se navodi, znatno uvećan broj migranata podstakao je debatu o ekonomskom i socijalnom uticaju migracija, s obzirom da je neadekvatna infrastruktura uticala na "zagušenje gradova", dok tržište rada ima ograničen rast plata. Druga studija, objavljena u junu, pokazala je da 62 odsto ukupnog rasta stanovništva Australije dolazi od prekomorskih migracija, a 38 odsto od prirodnog priraštaja.
  • steva

    07.08.2018 12:29
    @Milo
    Da, ne znaju sta ih ceka. Mi imamo dosta besposlicara koji se bave muslimanskim pitanjem u Australiji umesto da rade nesto korisno. Nama cveta cvece i imamo svetlu buducnost u poredjenju sa Australijom. Imam tamo desetak drugara, moram im javiti da se vrate u Srbiju. :D
  • Milo

    07.08.2018 12:17
    Da
    Dolaze filipinci indonezani avganistanci i ostali muslimani koji zive od socijalne pomoci, oni ne rade niti hoce,polako postaje Islamska drzava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet