Indonežanski šaman devojku 15 godina držao u pećini i zlostavljao

Policija u Sulavesiju u Indoneziji saopštila je da su oslobodili 28-godišnju ženu koja je 15 godina bila zarobljena u pećini od strane seoskog šamana.
Muškarac star 83 godine je ženu oteo kada je imala 13 godina i uverio je da je on opsednut od strane duha ili "džina", prenosi BBC. Pretpostavlja se da bi je noću iz pećine dovodio u svoj dom gde ju je seksualno zlostavljao više od decenije.
 
Prema lokalnim medijima, optuženi muškarac po imenu Jago bio je poznat kao neko ko se bavi crnom magijom i kao iscelitelj.
 
Policija kaže kako je 2003. godine 13-godišnju devojčicu njena porodica dovela na lečenje kod tog muškarca i da je ona nakon njihovog odlaska ostala sama kod njega. Kasnije iste godine je nestala, a šaman je rekao porodici devojčice da je otišla na Džakartu da nađe posao.
 
Rodbina i roditelji su nekoliko godina tragali za njom, ali je na kraju proglašena nestalom.
 
Nakon što je dobila novi trag, policija je u nedelju otišla u selo Galumpang, u središnjem delu Sulavesija i pronašla ženu u malom prostoru iza stena. Slike koje je objavila policija prikazuju neku vrstu nameštaja unutar pećine koja je bila u blizini muškarčeve kuće.
 
"Čini se da je žrtvi bio ispran mozak informacijama da je gleda "džin" pa se bojala da pobegne i upozna nove ljude", izjavio je lokalni stanovnik po imenu Sugeng za "Jakarta Post".
 
Osumnjičeni se suočava s 15 godina zatvora ako ga proglase krivim za seksualno zlostavljanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.