Vozač u Španiji bio pozitivan na sve moguće droge

Policija na severoistoku Španije zaustavila je i testirala vozača, nakon čega je pored alkohola utvrđeno i da je pozitivan na "sve moguće droge koje mogu da testiraju".
Vozač u Španiji bio pozitivan na sve moguće droge
Foto: Pixabay
Naime, policija je pored toga što je utvrdila 0,6 promila alkohola, kod vozača utvrdila jako visok nivo kanabisa, amfetamina/metamfetamina, kokaina i opijata.
 
Lokalna policija je saopštila da im je u gradiću Karkastilo dojavljeno da je "nekoliko ljudi koji su pod uticajem alkohola ušlo u vozilo". 
 
Vozač je dobio kaznu u iznosu od 1.000 evra i šest kaznenih bodova za alkohol, istu toliku kaznu zbog korišćenja droge, a automobil mu je oduzet.
 
Zemlje EU imaju različita pravila za ponašanje prema vozačima koji voze pod uticajem droga. Neki koriste test kojim se na licu mesta preko pljuvačke utvrđuje stanje vozača, pa ako se utvrdi prisustvo narkotika vozač se šalje u najbližu zdravstvenu ustanovu, gde se rade testovi krvi, dok je kod nekih dovoljno da policajac posumnja na vozača i da se šalje na test krvi.
 
Vožnja pod uticajem droga može dovesti do zatvorske kazne od dve godine ili više u nekim zemljama, dok druge, poput Španije, ne šalju prestupnike u zatvor.
  • Zato

    15.08.2018 14:07
    Pa skoro kao vozači kod nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet