Dečje ogradice firme iz Novog Sada povučene iz prodaje u BiH jer su nebezbedne

Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je iz prodaje dečiju ogradicu "Elefant" uvezenu iz Srbije, jer predstavlja ozbiljan rizik za decu zbog toga što može izazvati povrede, gušenje i uklještenje.
Dečje ogradice firme iz Novog Sada povučene iz prodaje u BiH jer su nebezbedne
Foto: Pixabay (ilustracija)
Agencija je saopštila da dečija ogradica koju proizvodi samostalna zanatska radnja "Bebilend" iz Novog Sada, nije dovoljno visoka i stabilna, pa se dete može popeti preko nje i pasti ili se ogradica može prevrnuti, usled čega dete može zadobiti povrede. Ivica ogradice nije otporna na ugrize, pa dete može odgristi ili otkinuti sitne delove sunđerastog punjenja i progutati ih, što može uzrokovati blokadu disajnih puteva.
 
Osim toga, postoje otvori na spoljašnjoj strani ogradice, te dete dok se igra pored ogradice može provući glavu kroz ove otvore i zaglaviti se, što može uzrokovati gušenje.
 
U saopštenju je navedeno da je uvoznik firma "Bojprom" Banjaluka preduzela dobrovoljne mere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obaveštavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.
 
Iz Agencije preporučuju potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da odmah prestanu da ga koriste i da ga vrate uvozniku ili u maloprodajnu prodavnicu gde su ga kupili.
  • Logika

    23.08.2018 08:38
    Nasa stvarnost
    Te ogradice su se prodavale godinama dok neko nije poceo da uvozi slican proizvod. Bit svega je nasa stvarnost , a to je unistiti sve sto je proizvedeno kod nas da bi se mogla prodavati uvozna roba. Sva druga objasnjenja su nebuloze.
  • Guszi

    22.08.2018 17:25
    A kod nas jel prosla kontrolu? Ima li kontrole uopste?
  • 3x Roditelj

    22.08.2018 14:25
    Decja masta moze svasta
    Mala deca mogu svasta ! Jedino sto pomaze je "ogradica" od celicne armature 10mm i pletene zice za kokosarnike visoka bar 1m.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet