Napadač iz Los Anđelesa je bivši marinac

Lokalne vlasti identifikovale su napadača koji je u baru u Kaliforniji ubio 12 osoba, kao 28-ogodišnjeg veterana Ijana Dejvida Longa.
Kako navode lokalni zvaničnici, Long je u proleće imao epizodu nekontrolisanog ponašanja, ali su nadležni smatrali da je reč o posttraumatskom stresnom poremećaju, koji je usledio kao posledica službe u vojsci. Sa dimnom bombom i pištoljem, bivši marinac sa kapuljačom na glavi, obučen u crno, otvorio je vatru u baru, a lokalni šerif Džef Din kaže da se Long zatim i ubio u istom baru. 
 
Din je rekao da je njegovo odeljenje ranije nekoliko puta bilo u kontaktu sa Longom, kao i da je u aprilu u svojoj kući zatečen kako se ponaša iracionalno i "divlja". Šerif kaže i da je tada bio pozvan stručni tim da proceni njegovo mentalno stanje, koji je zaključio da Longa ne treba pritvoriti. 
 
Prema njegovim rečima, još desetak osoba je ranjeno. Lokalne vlasti navode da se istražuje motiv napada.  
 
U kantri baru "Borderlajn" se, u trenutku pucnjave, nalazilo na stotine ljudi. Na sajtu tog bara, za sredu uveče je najavljeno studentsko veče i časovi kantri plesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet