Del Ponte bi da istražuje trgovinu organima

Bivša glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila da bi želela da istražuje trgovinu ljudskim organima na Kosovu.
Bivša glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila da bi želela da istražuje trgovinu ljudskim organima na Kosovu. Ona se založila da se formira nezavisna, međunarodna institucija koja bi se bavila tom istragom.

"Mora biti stvorena nezavisna međunarodna institucija, koja bi bila odgovorna za istragu i zaštitu svedoka", odgovorila je ona na pitanje šta se mora činiti sada, posle objavljivanja izveštaja Dika Martija o trgovini organima. "Za mene lično, bio bi izazov da preuzmem tu istragu na Kosovu", rekla je Del Ponte i dodala da ona vidi da na to niko nije mislio.

"Lično imam dobro poznavanje dosijea i, takođe, veze i mogla bih tu istragu brzo da sprovodim". Ona je ocenila da će se "videti koliko je politička volja za to jaka" i ukazala na EU i Ameriku, koja bi u tome, kako je rekla, trebalo da pomogne. Na pitanje da li je bilo ispravno što je ona pokrenula teške optužbe, a da pri tom nije raspolagala nužnim dokazima, Del Ponte je rekla jasno da su oni imali premalo dokaza za optužnicu, "ali su indicije, međutim, bile ozbiljlne".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet