London obustavlja pomoć za 16 zemalja

Velika Britanija je saopštila da će obustaviti direktnu pomoć za 16 zemalja, među kojima je i Srbija, kao i četiri agencije Ujedinjenih nacija.

Velika Britanija je saopštila da će obustaviti direktnu pomoć za 16 zemalja, među kojima je i Srbija, kao i četiri agencije Ujedinjenih nacija.

Zemlje kojima će do 2016. godine biti uskraćena pomoć su: Angola, Bosna i Hercegovina, Burundi, Kamerun, Kambodža, Kina, Gambija, Indonezija, Irak, Kosovo, Lesoto, Moldavija, Niger, Rusija, Srbija i Vijetnam. London više neće finansirati ni Organizaciju UN za industrijski razvoj, UN HABITAT, Međunarodnu organizaciju rada i Međunarodnu strategiju za smanjenje rizika od prirodnih nepogoda.

Umesto toga, Britanija će preusmeriti oko 10,6 milijardi dolara na 27 najsiromašnijih zemalja i zemalja razorenih sukobima, među kojima Avganistan, Bangladeš, Demokratsku Republiku Kongo, Etiopiju, Indiju, Pakistan, Somaliju, Sudan, Jemen i Zimbabve i povećaće finansijsku podršku za devet međunarodnih organizacija, uključujući UNICEF. Rezultati ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da se mnogi Britanci ne slažu s time da vlada pomaže stranim zemljama, dok istovremeno smanjuje budžet za mnoge domaće potrebe zbog rekordnog deficita.

  • Sremac

    02.03.2011 20:43
    UKINUT BBC NA SRPSKOM
    Britanci su nam ukinuli redakciju BBC na srpskom i ja sam strašno potrešen,evo sav sam se ojeo.Hvala im na dosadašnjoj pomoći na rasturanju Jugoslavije,bombardovanju,Džimi Šeju,Robertsonu.Bleru,daleko vam kuća bila.
  • 02.03.2011 12:26
    Odlicno sada je dobar tekst
  • nisam bucko

    02.03.2011 12:24
    al' se nesto mislim
    obustava finansiranja, i nama Srbiji, od strane Engleza kao da nam je stala jedna od vitalna privredna grana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.