Tramp: Obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju i građanima Kosova 11. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti i naveo da je za SAD obostrano priznanje Kosova i Srbije osnov normalnih odnosa i sveobuhvatnog rešenja, saopštio je kabinet kosovskog predsednika.
"Najznačajnije je da Kosovo i Srbija normalizuju odnose, što je suštinski za zapadnoevropsku integraciju Kosova. Mi obostrano priznanje vidimo kao osnov normalnih odnosa i za bilo kakvo sveobuhvatno rešenje", stoji u pismu Trampa.
 
Tramp je u pismu naveo da će SAD ostati partner svih onih koji dele vrednosti demokratije, vladavine zakona i unapredjenja ekonomskih i trgovinskih mogućnosti.
 
"SAD ostaju partner svih onih koji dele te vrednosti i koji su spremni da izvršavaju teške zadatke potrebne za sadašnje i buduće uspehe Kosova", naveo je Tramp.
 
Američki predsednik je naveo da su snažni bilateralni odnosi zasnovani na zajedničkoj viziji stabilnog, sigurnog i bogatog Kosova i Zapadnog Balkana.
  • Sloba53

    16.02.2019 08:46
    KiM
    Da KiM prizna Srbiju ? Jel taj čovek zna bilo šta o bilo čemu ? Nivo Tome Nikolića.
  • YYY

    16.02.2019 07:18
    Smradu imperijalistički
  • Srbija

    15.02.2019 23:22
    Ali Trampe, meni ne treba njihovo priznanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet