Sve više Francuza protiv protesta "Žutih prsluka"

Većina Francuza, 52 odsto, smatra da bi protesti pokreta "Žuti prsluci" trebalo da prestanu, preneo je danas list "Le Journal du dimanche" najnoviju anketu.
U januaru je 37 odsto Francuza bilo za prestanak mobilizacije "žutih prsluka", a u novoj anketi ih je 52 odsto.
 
Podrška Francuza pokretu je u opadanju. Oko 24 odsto Francuza sad podržava pokret a u januaru ih je bilo više od 30 odsto, navodi se u anketi instituta Ifop.
 
Francuska televizija BFMTV prenela je nedavno svoju anketu da je 56 odsto Francuza za prekid protesta.
 
Sve manja podrška i zamor građana ogleda se i u broju učesnika na protestima. U Francuskoj se juče, 14. subote zaredom, okupilo oko 41.500 ljudi dok ih je prethodne subote bilo 51.400.
 
Danas je tačno tri meseca od početka mobilizacije tog pokreta koji je spontano nastao na društvenim mrežama. Protesti započeti 17. novembra, nastavljeni su uprkos ustupcima vlasti i pokretanju velike debate u cilju rešavanja krize, nestale opštim nezavodoljstvom građana prema politici predsednika Emanuela Makrona.
  • da

    17.02.2019 16:42
    ali sve je i u medjuvremenu sve vise (francuske) antife u 'zutim prslucima'...

    #infiltracijaekstremnelevice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.