Osumnjičeni za bombaški napad u Lionu priznao povezanost sa Islamskom državom

Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.
Ejc je u saopštenju naveo da je osumnjičeni 24-godišnji muškarac priznao da je sam napravio eksplozivnu napravu koju je potom postavio ispred pekare u Lionu. 
 
Kako je preneo AP, Ejc je dodao da će osumnjičeni biti izveden pred istražnog sudiju.
 
Osumnjičeni, koga je francuska policija identifikovala kao Mohameda Hišema M. uhapšen je u ponedeljak i na teritoriju Francuske je ušao sa turističkom vizom u avgustu 2017. AP navodi da policija nije saopštavala podatke o njegovoj nacionalnosti, ali da pojedini francuski mediji pominju da je Alžirac. On je bio nepoznat policiji pre incidenta u Lionu.
 
Napad koji se dogodio 24. maja snimile su bezbednosne kamere, na kojima se vidi muškarac kako na biciklu dolazi do pekare u centru Liona. Nakon što je ostavio bicikl, muškarac dolazi do pekare ispred koje na betonu ostavlja papirni paket, nakon čega se na istom biciklu udaljava istim putem kojim je i došao. Jedan minut kasnije na snimcima je zabeležena eksplozija usled koje je popucalo staklo na vratima frižidera ispred pekare.
 
Za napad za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet