Kod Valone sprečeno potonuće jahte sa srpskim državljanima

Brzom intervencijom broda kapetanije albanskog primorskog grada Valona sprečeno je da potone jahta na kojoj su se nalazili srpski državljani.
Kod Valone sprečeno potonuće jahte sa srpskim državljanima
Foto: Pixabay
"Jahta 'Lamakoija', duga 23 metra plovila je pod italijanskom zastavom. Na njoj se nalazilo sedam srpskih državljana. Zbog defekta na motoru postojala je opasnost da potone, što se nije dogodilo zahvaljujući brzoj intervenciji", saopštila je Kapetanija u Valoni, prenela je makedonska agencija MIA.
 
Jahta se pokvarila u blizini ostrva Sazan, a nakon dobijenog poziva za pomoć, sinoć oko 21 čas, u akciju spasavanja je krenuo brod lučke kapetanije "Bora", koji je bio lociran kod tog ostrva.
 
Jahta na kojoj su se nalazili državljani Srbije odvučena je do pristaništa u Valoni, gde je pristigla u četiri sata ujutro. 
 
Putnici su u dobrom zdravstvenom stanju, a u pomoć "Lamakoiji" bio je upućen i patrolni čamac pogranične policije.
  • Evo kako

    15.07.2019 09:44
    Pa kad moraš da sakriješ drogu od pregleda lučkih vlasti, onda izvučeš sve čepove na koritu, koji služe za planirano potapanje.
  • ...

    15.07.2019 01:19
    Kako defekt na motoru utice da brod potone?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet