Taksisti u Crnoj Gori moraće da nose uniforme

Taksi udruženja u Crnoj Gori u vozilima će morati na vidno istaknutom mestu da imaju taksi legitimaciju vozača.
Taksisti u Crnoj Gori moraće da nose uniforme
Foto: Pixabay (ilustracija)
 
Legitimacija je obavezna kako bi korisnici njihovih usluga znali ko ih vozi i da li ima dozvolu da upravlja vozilom. Uz to, obaveza vozača biće da imaju posebnu radnu odeću.
 
Te novine predviđene su izmenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj delatnosti. Izmene i dopune zakona su razmotrene na poslednjoj sednici Vladinog saveta za konkurentnost početkom jula.
 
U Ministarstvu pomorstva i saobraćaja "Vijestima" su rekli da su nova zakonska rešenja pripremili nakon što su taksi prevoznici zahtevali uklanjanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije.
 
Kako navode iz Ministarstva, najvažnije izmene se odnose na preciziranje dokumentacije koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto taksi prevoza.
 
Auto taksi legitimacija, prema predlogu izmena i dopuna zakona, mora sadržati vozačku dozvolu za upravljanje vozilima, uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti i položenom ispitu o poznavanju grada.
  • Hm

    21.07.2019 21:37
    Nose već. Treenerke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet