Četvoro povređenih u Pljevljima prebačeni u Srbiju, svi stabilno

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović rekao je da se svi povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kada je autobus nakon sudara sa putničkim automobilom sleteo sa puta kod Termoelektrane Pljevlja, a koji se nalaze u pljevaljskoj opštoj bolnici, dobro osećaju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.
On je novinarima u Pljevljima rekao da je nakon udesa u pljevaljsku Hitnu pomoć primljen 41 pacijent, a da su četiri pacijenta tokom noći transportovana u Srbiju.
 
"Prema dostupnim informacijama, tri pacijenta se nalaze u bolnici u Prijepolju, dok je pacijentkinja sa težim povredama iz užičke bolnice transportovana u Klinički centar Srbije. Takođe, najteže povređeni iz udesa, državljanin Crne Gore (33), je transportovan u Klinički centar Crne Gore, uspešno je operisan i dobrog je zdravstvenog stanja, kazao je Hrapović.
 
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić izrazio je žaljenje zbog saobraćajne nezgode koja se sinoć dogodila, ali i zadovoljstvo zbog činjenice da su izbegnute tragične posledice sa smrtnim ishodom. 
 
On je zahvalio kolegama i policiji Srbije na kooperativnosti prilikom transporta zbrinjavanja ugroženih iz saobraćajne nezgode, kao i na aktivnosti oslobađanja saobraćajnica na tom putu. 
 
Direktor pljevaljske bolnice Edruan Lalović kazao je da je prijem unesrećenih iz saobraćajnog udesa tekao kako treba i da su svi zaposleni pokazali visok stepen požrtvovanosti. 
 
"Najteži pacijenti su sanitetskim vozilima, koja su već bila spremna transportovani u druge kliničke ustanove na dalje lečenje", istakao je on. 
 
Lalović je kazao da se redovno iz regionalnih centara informiše o zdravstvenom stanju povređenih i da je situacija u potpunosti pod kontrolom. 
 
U autobusu nikšićkog prevoznika "Glušica", na liniji Nikšić-Vrbas, bilo je dvadesetak državljana Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet