Poverljivi dokument o Bregzitu bez dogovora: Britaniju čekaju nestašica goriva, hrane i lekova

Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lekova, ako napusti Evropsku uniju bez dogovora, objavio je "Sunday times" pozivajući se na poverljivi dokument britanske vlade o rizicima Bregzita.
Poverljivi dokument o Bregzitu bez dogovora: Britaniju čekaju nestašica goriva, hrane i lekova
Foto: Pixabay
U izveštaju koji je "procurio" navodi se i da u tom slučaju, Britaniju čeka zastoj lučkog saobraćaja, tvrda granica sa Irskom i porast troškova za socijalno zbrinjavanje.
 
"Sunday times" navodi da se prognoze koje je sastavio kabinet premijera odnose na najverovatnije posledice Bregzita bez dogovora, a ne na najgori scenario.
 
Navodi se i da do 85 odsto kamiona koji koriste prelaze glavnog kanala "možda nisu spremni" za francusku carinu, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri meseca pre nego što se poboljša protok saobraćaja.
 
Dokument koji je sastavio kabinet pod šifrovanim imenom "Operacija Jelouhamer" pruža redak uvid u skrivene planove britanske vlade radi izbegavanja katastrofalnog kolapsa u infrastrukturi zemlje.
  • Batica

    18.08.2019 11:19
    Britanija propo
    Da, već vidim kako u ritama čekaju u redu za kafu, ulje (i to suncokretovo) i deterdžent. Jadni ljudi.... A onda će da osnuju britanski SPS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet