SAD šalju vojnike u Saudijsku Arabiju

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je razmeštanje američkih snaga u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posle napada na saudijska naftna postrojenja.
SAD šalju vojnike u Saudijsku Arabiju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Razmeštanje američkih trupa je odbrambenog karaktera i one će se pre svega koncentrisati na vazdušnu odbranu i odbranu od raketnih napada, saopštio je Pentagon.
 
Za napade dronovima na saudijska naftna postrojenja 14. septembra odgovornost je preuzela pobunjenička grupa Huti u Jemenu, dok SAD za te napade uporno optužuju Iran. Iran je negirao bilo kakvu umešanost u ove napade.
 
Američki predsednik je izjavio da očekuje da će sankcije protiv Irana delovati, ističući da je više za tu vrstu strategije, nego za vojnu akciju.
 
"Mislim da će sankcije imati efekta", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Australije Skotom Morisonom.
  • Samo zato

    21.09.2019 13:59
    Šalju vojnike, zato što moraju da to urade.
    Prodali su im za velike pare naoružanje koje ne funkcioniše.
    Mislili su da istina neće izbiti na videlo.
    Sada, moraju da otklanjaju posledice, kako bi sačuvali odnose naftom podmazane.
  • Utopija

    21.09.2019 10:51
    Sirenje demokratije se nastavlja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.