Počeo generalni štrajk u Grčkoj, brodovi stali, ostali saobraćaj redukovan

U Grčkoj su brodovi ostali u lukama, a gradski prevoz i vozovi su vozili po redukovanom redu vožnje zbog današnjeg, prvog generalnog štrajka koji je organizovan u ovoj zemlji od izbora nove konzervativne vlade u julu.
Počeo generalni štrajk u Grčkoj, brodovi stali, ostali saobraćaj redukovan
Foto: Pixabay
Nova vlada premijera Kirjakosa Micotakisa došla je na vlast obećanjima da će ubrzati investicije i podstaći rast u zemlji u kojoj se ekonomska proizvodnja smanjila za četvrtinu tokom višegodišnje finansijske krize, podseća Rojters.
 
Štrajk, kao što navode iz grčkih sindikata, predstavlja odgovor na plan grčke vlade da usvoji zakon koji sadrži izmene u zakonu za sindikate, za kolektivne dogovore i zdravstveno osiguranje, te istovremeno zahtevaju povećanje plata i penzija, stalna zapošljavanja i zaustavljanje privatizacija.
 
Sindikati koji su pozvali na štrajk kažu da bi promene koje administracija pokušava da uvede onemogućile pravo na štrajk.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet