Rumuni glasaju na predsedničkim izborima

Počelo je glasanje na predsedničkim izborima u Rumuniji, posle mlake predizborne kampanje u senci političke krize tokom koje je pre samo nekoliko dana postavljena manjinska vlada.
Rumuni glasaju na predsedničkim izborima
Foto: Pixabay
Za naklonost 18,2 miliona birača nadmeće se 14 kandidata.
 
Po nedavnim anketama, sadašnji predsednik Klaus Johanis je favorit za osvajanje još jednog petogodišnjeg mandata, ovog puta pod parolom "Za normalnu Rumuniju".
 
Sledi kandidatkinja levog centra Viorika Dančila koja je do prošlog meseca bila premijerka.
 
Kandidati su i nezavisni Mirčea Diakonu, nekadašnji glumac i pozorišni režiser, kao i Dan Barna, koji predvodi treću po veličini stranku, Savez desnog centra "Spasimo Rumuniju".
 
Ako danas nijedan kandidat ne osvoji više od 50 odsto glasova, drugi krug glasanja biće 24. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.