Pucnjava kod sedišta FSB-a u Moskvi, ubijen oficir bezbednosti

Najmanje tri osobe ubijene su u pucnjavi u centru Moskve nedaleko od sedišta ruske Federalne službe bezbednosti - FSB.
Ruski zvaničnici kažu da je neidentifikovani napadač ubio jednog njenog službenika, a petoricu ranio. Federalna služba bezbednosti FSB saopštila je da je napadač delovao sam i da nije ušao u zgradu te službe.
 
Ranije je bilo rečeno da je napadač "neutralisan" što obično ruski zvaničnici kažu kada je napadač ubijen.
 
Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u pucnjavi ranjeno pet osoba, među kojima su dva pripadnika obezbeđenja koje je napadač teško ranio. FSB kaže da se pucnjava dogodila u zgradi neposredno iza njenog sedišta na trgu Lubijanka. Ta služba, glavna naslednica KGB-a iz sovjetske ere, nije iznela detalje ili komentarisala motive napadača.
 
U video-snimku se na društvenim medijima mogu čuti pucnji, što je jedan izraelski muzičar slušajno snimio dok je prolazio automobilom.
 
Portparol Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je da je predsednik obavešten o pucnjavi do koje došlo ubrzo po završetku godišnje konferencije ruskog lidera za novinare.
 
Otprilike u isto vreme kada se dogodila pucnjava, Putin je držao govor na koncertu u Kremlju za FSB i drugo osoblje ruskih službi bezbenosti.
 
U govoru povodom godišnjice osnivanja sovjetske tajne policije, Putin je čestitao njenim službenicima zbog borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala. pic.twitter.com/y5XpKXtxuN
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet