VIDEO: Vanredno stanje u Portoriku zbog serije jakih zemljotresa

Guvernerka Portorika Vanda Vaskes proglasila je danas vanredno stanje i aktivirala Nacionalnu gardu, javio je list "Nuevo Dia", nakon niza zemljotresa koji su pogodili ovo karipsko ostrvo, uključujući i jedan jačine 6,4 stepeni po Rihterovoj skali.
U potresima je nastradala najmanje jedna osoba, došlo je do prekida snabdevanja električne energije u većem delu ostrva i naneta je značajna materijalna šteta, izvestili su vlasti i mediji.
 
Kako je izvestio "Nuevo dia", 73-godišnjak je nastradao kada se na njega srušio zid.
 
Vaskesova je rekla da će sve kompanije u javnom sektoru, osim onih koje se bave hitnim uslugama, biti danas zatvorene i da se hitni planovi sprovode.
 
Ostrvo je poslednjih dana pogodila serija zemljotresa, a u zemljotresu jačine 5,8 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Portoriko juče oštećeno je više kuća na južnoj obali. Zemljotres jačine 6,4 stepeni pogodio je Portoriko pre zore, dok je tri sata kasnije usledio novi potres od šest stepeni, posle čega su u nekim područjima prijavljene velike štete.
 
Osmoro ljudi je povređeno u gradiću koji je blizu epicentra zemljotresa.
 
Upozorenje na cunami objavljeno je za Portoriko i američka Devičanska ostrva nakon prvog zemljotresa, ali je kasnije povučeno.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.