Preminula prva osoba obolela od misterioznog virusa u Kini

Šezdesetjednogodišnji muškarac umro je od upale pluća u kineskom gradu Vuhanu nakon izbijanja virusa koji tek treba identifikovati, a sedmoro ljudi u kritičnom je stanju, rekli su izvori iz bolnice.
Preminula prva osoba obolela od misterioznog virusa u Kini
Foto: Pixabay
Lekari su kod ukupno 41 osobe dijagnostikovali virus, a prvi laboratorijski testovi čije rezultate navode kineski državni mediji ranije ove nedelje upućuju na novi tip korona virusa, stoji u izjavi objavljenoj na internet stranici vuhanskog zdravstvenog povereništva.
 
Dvoje pacijenata otpušteno je iz bolnice, ostali su u stabilnom stanju, a za 739 osoba koje su bile u bliskom kontaktu s pacijentima ustanovljeno je da nemaju virus.
 
Muškarac, prva žrtva nakon pojave virusa u decembru bio je redovan kupac na ribljoj pijaci i kod njega su ranije bili dijagnostikovani abdominalni tumori i hronična bolest jetre, rekli su bolnički izvori.
 
Lečenjem nisu popravljeni njegovi simptomi i umro je u bolnici 9. januara uveče nakon što mu je popustilo srce. Povereništvo je dodalo da nisu otkriveni novi slučajevi od 3. januara.
 
Zbog virusa raste zabrinutost zbog skorašnjih putovanja tokom kineskih novogodišnjih praznika krajem januara. Virus je izbio uoči praznika Lunarne nove godine krajem januara, kada će mnogi Kinezi, kojih je 1,4 milijardu, putovati svojim kućama ili u inostranstvo.
 
Kineske vlasti očekuju da 440 miliona putuje železnicom, a još 79 miliona avionom, rekli su zvaničnici na konferenciji za novinare.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet