FOTO: Vuhan ubrzano gradi bolnicu, broj obolelih od novog virusa raste

Grad Vuhan, žarište novog virusa, ubrzano gradi bolnicu sa 1.000 kreveta za lečenje pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojeg je dosad umrlo 26 osoba, a obolelo više od 800.
FOTO: Vuhan ubrzano gradi bolnicu, broj obolelih od novog virusa raste
Foto: FoNet

Kineski mediji prenose da bi bolnica mogla da bude završena do 3. februara.

Vuhan će izgradnjom bolnice kopirati ranije iskustvo iz Pekinga, tokom borbe protiv virusa SARS 2003. godine, kada je u predgrađu glavnog grada Kine za nedelju dana izgrađena bolnica u kojoj je lečen svaki sedmi zaraženi pacijent. Bolnicu u Pekingu podiglo je oko 1.000 radnika, a lečilo se oko 700 pacijenata.



Kina je danas proširila vanredne mere izolacije na oko 33 miliona ljudi, u pokušaju da spreči širenje novog smrtonosnog virusa.

Blokada ulaza i izlaza do sada je uvedena u najmanje deset gradova u centralnom delu zemlje, u Vuhanu, gde se virus pojavio i u devet susednih gradova, među kojima su Huangang, Čibi, Sindjijang i Sijantao. Svi pripadaju provinciji Hubej, središtu zaraze. U glavnom gradu Pekingu otkazani su svi događaji koji bi privukli veći broj ljudi.

Većina obolelih je ili živela u Vuhanu ili je imala neku vezu s tim gradom. Slučajevi zaraze zabeleženi su i van Kine - u Hongkongu, Makau, Tajvanu, Tajlandu, Singapuru, Vijetnamu, SAD, Japanu i Južnoj Koreji, ali većina zaraženih je nedavno bila u Vuhanu.

Ovonedeljno širenje virusa usledilo je u vreme kada milioni Kineza putuju zbog dočeka kineske nove godine.

  • Nikola

    24.01.2020 19:03
    Bravo
    Svaka im čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet