Podignuta optužnica protiv Netanjahua zbog uzimanja mita i prevare

Generalni državni tužilac Izraela Avihai Mandelblit podigao je optužnicu protiv premijera Benjamina Netanjahua zbog optužbi da je primao mito, za prevaru i kršenje poverenja.
On je optužnicu podigao u Okružnom sudu u Jerusalimu, a kako je navedeno u kabinetu tužioca, optužnica je podignuta za kratko vreme i po zakonu.
 
Kako se navodi, to je prvi put u istoriji da će se jedan aktuelni premijer suočiti sa krivičnim optužbama.
 
Portparol Netanjahuove stranke Likud izjavio je da je podizanje optužnice "lov na veštice".
 
"Ako je iko sumnjao da je premijer Netanjahu meta opsesivnog progona, sada su mu dati jasni i precizni dokazi. Želja za podizanjem neosnovane optužnice protiv premijera je toliko velika da nisu mogli da dočekaju ni dan do istorijskog samita u Vašingtonu, jednog od najvažnijih u istoriji države", rekao je portparol.
 
Prema optužnici koju je objavilo Ministarstvo pravde u novembru 2019. godine, Netanjahu je optužen za prevaru i zloupotrebu poverenja, kao i za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja.
  • Cocco

    29.01.2020 08:23
    To je ono što se zove Pravna država!
    Sećam se svojevremeno, da l’ beše ministar unutrašnjih poslova il’ neko veliko policijsko mud* u Tel Avivu, nepravi neku glupariju u saobraćaju. Onda pokuša na licu mesta saobraćajnom Policajcu koji ga zaustavio u stilu „znaš li ti ko sam ja“. I naravno – smena! Ne Policajca, kako bi to bilo ovde kod nas…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.