Četvrtini stanovnika Lesota preti glad, najviše ugrožene mlade žene i devojke

Oko pola miliona ljudi, odnosno četvrtina stanovništva Lesota, suočena je sa velikom nestašicom hrane i preti im glad, saopštile su Ujedinjene nacije i pozvale međunarodnu zajednicu da hitno pošalje pomoć.
Četvrtini stanovnika Lesota preti glad, najviše ugrožene mlade žene i devojke
Foto: Pixabay
Zbog velike suše koja je pogodila tu zemlju prošle godine žetva je znatno podbacila, zbog čega su veliki delovi ruralne populacije ostali bez hrane, izjavio je koordinator UN Salvator Nijonzima, preneo je AP.
 
Evropska unija je danas saopštila da će Lesotu poslati pomoć od milion i po evra, ali je to nedovoljno, jer je procenjeno da je neophodno obezbediti oko 74 miliona dolara samo za najosnovnije životne namirnice.
 
Nijonzima je upozorio da će situacija veoma brzo biti još teža, pošto se očekuje da će i ove godine žetva podbaciti, jer u mnogim delovoma zemlje zbog nedostatka padavina nije obavljena setva.
 
Ujedinjene nacije su upozorile da bi najveće žrtve nedostatka hrane mogle da budu mlade žene i devojke, jer se može očekivati da će biti seksualno eksploatisane u zamenu za hranu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.